Google Tag Manager Nedir?

Son derece gerekli bir pratiklik kazandıran Google Tag Manager sayesinde 3.taraf kod snippet içeriklerinin kaynak dosyalarda bulunmasına gerek olmamaktadır. Etiket Yöneticisi olarak da adlandırılan sistemle birlikte hangi etiketin ne zaman tetiklenmesi istenir ve işlemleri Google Tag Manager üzerinden belirleyerek yapabilirsiniz. Güncelleme işlemleriyle birlikte çalışma sistemi de oldukça basittir. Kendisine ait etiket yöntemi kullanılırken sitedeki tüm sayfalara etiket yerleştirilebilir. Manuel olarak kodlanmış tüm etiketleri yaparken mobil uygulamalarda Android üzerinden işlemler sağlanır. İOS sistemli cihazlarda ise Firebase SDK kullanır.

Google Tag Manager Hakkında

Google Tag Manager nedir sorusuyla birlikte sizlerde hemen kullanıma başlamak için internet sitesi ya da mobil uygulamanıza yükleyebilir, yeni etiketleri uygulama üzerinden ekleyebilir, var olan etiketlerin ise güncellemesini yapabilirsiniz. Ayrıca etiketlerin değişimleri de kolay bir şekilde olurken tek bir Tag Manager hesabına sahip olunması yeterlidir. Bunun üzerinden birden fazla internet sitesi için etiketleme işlemleri yapılabilir, etiketlerin tüm kontrolleri sağlanabilir.

Google Tag Manager Kullanımı Öncelikli olarak internet sitesi üzerinden giriş yapılarak bir hesap oluşturulmalıdır. Var olan bir hesabın olması durumunda giriş yapılabilir. Sonrasında ise sistem üzerinden kapsayıcı oluşturulur. Kapsayıcı oluşturulma işlemiyle birlikte verilecek olan snippet kodun internet adresine yüklemesi yapılır. İnternet adresindeki Adwords gibi tüm etiketleri Google Tag Manager içine taşıma işlemi yapılır. Bu işlemde tüm etiketlerin taşınması işleyiş açısından çok daha iyi olacaktır. Herhangi bir sorun olmaması için etiketlerin tamamının Google Tag Manager içinde olduğundan emin olunmalıdır. Kaynak kodundaki etiketlerle etkinleştirilme işlemi yapılacağı için herhangi bir sorun olması beklenmez. Böylelikle tüm etiketleme işlemleri arayüz üzerinden çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Aynı zamanda gerekli verilerin kontrollerinin sağlanması da daha düzenli bir alan ortaya çıkarmaktadır. Etiketlerin düzenlenmesi, yenilenmesi, yeni etiketlerin oluşturulmaya devamı da sağlanır. Mobil uygulamalar içinde uyumlu hale getirilmesinden dolayı arayüz kullanımı çok daha yaygın bir hale gelmiştir. Mobil Uygulamalar seçeneğinin işaretlenmesiyle kapsayışı oluşturma işlemi sonrasında Android veya İOS özelinde SDK sürümü belirlenir. Kullanımından kapsamlı bir profesyonellik istememesinden dolayı da herkes tarafından kullanılabilir.