Gerek satışların artması gerekse marka ve ürünlerin bilinirlik seviyelerinin yükselmesi için tercih edilen dijital pazarlama alanlarında farklı stratejiler ve yöntemler kullanılmaktadır. Çok daha hızlı bir şekilde ürünlerin satılabilmesi için uygulanan dijital pazarlama stratejileri farklı konu başlıklarına göre listelenirken doğrudan marka özelinde de stratejiler oluşturulabilir.
Çekme Stratejileri
Dijital platformlarda yapılacak pazarlama tekniklerinin başında çekme özelindeki işlemler gelmektedir. Bu yöntemlerle ürün ya da sunulan hizmetlerin net bir şekilde algılanması sağlanırken müşteriye tüm özellikleriyle tanıtılmaktadır. Böylelikle ürün daha cazip hale gelir, bilinir olmasından dolayı alımı söz konusu olmaktadır. Bilinmezliğe sahip olan ürünlerin satışlarındaki sorunlar çok daha fazla sayıda olurken reklam, tanıtım ve çeşitli prim etkinlikleriyle bu durumlar aşılabilir.
Reklam-Tanıtım Teknikleri
Çekme stratejileri kapsamında olan reklamlarda çok daha etkileyici hususlar değerlendirilmelidir. Bunun için hedef kitle belirlenmeli, tüm hususlar buna göre düzenlenmelidir. Böylelikle ürünün albenisi yükseltilirken aynı zamanda diğer rakip firmaların sattıkları ürünlerden çok daha uygun olduğu dile getirilmelidir. Reklamların yanı sıra yapılacak indirim olanakları da ürünün daha da cazip olmasını sağlarken devamlı müşteriler elde edilir. İnternet siteleri üzerinden yapılacak reklamların yanı sıra viral hizmetleri alınması, sosyal medya hesaplarının aktif kullanımı ve reklam modelleriyle marka, ürün veya hizmetin çok daha iyi bir şekilde anlatılmasıyla çekme stratejisi oluşturulmaktadır. Bununla birlikte dijital pazarlama teknikleri kapsamında Hootsuite, Sprout Social, Buffer gibi sosyal medya takip araçları kullanılırken SEO hizmetlerinin de katkısı büyüktür.
İtme Stratejileri
Potansiyel müşteri olarak tanımlanan kişilere doğru mesajların ulaştırılmasında kullanılan itme stratejileri birçok farklı şekilde olabilmektedir. Bu yöntemle birlikte kullanıcıların izni olmaksızın mesajlar gönderimi sağlanır. Böylelikle bilinçsiz bir şekilde ürün veya hizmet ile tanışılması olmaktadır. Bir nevi spam olarak da değerlendirilen bu strateji ekseninde müşterilerin hiçbir şekilde bilgisi veya isteği olmadan işlemler sağlanır. Özellikle sosyal medya hesaplarından yapılacak gönderimlerin reklam içermesi, sayfa tanıtımları ve aktif kullanımla birlikte popülerlik kazanma durumları da sayılabilmektedir. Mail gönderimleri veya metin mesajları da bu yöntem kapsamında gönderilirken dijital pazarlama alanında çeşitli araçlarla kullanımı da olmaktadır.